Το 1 ΓΕΛ Νάουσας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην κινηματογραφική Παράσταση «Οι Θάλασσες του Ανδρέα».

ανδρέας κάλβος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας το 1 Γελ Νάουσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη την Παρασκευή 9-2-2024 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Βέτλανς Νάουσα για να παρακολουθήσει την κινηματογραφική παράσταση «Οι Θάλασσες του Ανδρέα».

Το έργο υλοποιήθηκε από το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Ανδρέας Κάλβος της Κέρκυρας με τη συμβολή των φοιτητών του τμήματος Τεχνών, ‘Ήχου και Εικόνας Του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έλαβαν μέρος ως ηθοποιοί 62 μαθητές , φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κέρκυρα (παλιά πόλη, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Μουσείο Καποδίστρια, Δημόσια Βιβλιοθήκη, Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας , Δημαρχείο Κερκύρας, Μουσείο Casa Parlante, Ιερός Καθολικός Ναός Κέρκυρας, Ξενοδοχείο Loulia). Τους ηθοποιούς έντυσαν το Βεστιάριο Ρωμαίος και Ιουλιέτα Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το Λύκειο Ελληνίδων Κερκύρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρίλλα. Η παραγωγή ήταν του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών Αδρέας Κάλβος.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου ως Ανδρέας Κάλβος ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Νάουσας Φελαχίδης Βασίλης.

1
2
3
5
4 1