«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ»

σχολ 1

Στις μέρες μας, ένα από τα συνηθέστερα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας είναι ο σχολικός εκφοβισμός στο σχολικό χώρο και στο διαδίκτυο. Η ραγδαία εισβολή της τεχνολογίας στη καθημερινή ζωή έχει επηρεάσει εκτός των άλλων και τους τρόπους εκδήλωσης συμπεριφορών εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκφράζεται, έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών για το φαινόμενο αυτό και προκειμένου να το αναγνωρίσουν και να προφυλαχθούν, πραγματοποιήθηκε σειρά ενημερώσεων από την επισκέπτρια υγείας του νοσοκομείου Νάουσας κ. Ζάλιου Στεργιανή στο 1 ΓΕΛ Νάουσας, μέσω της «Ανάπτυξης – υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο» χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Βασικός στόχος του σχολείου με τη συνδρομή της συγκεκριμένης δράσης είναι η προώθηση ενός θετικού κλίματος αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους μαθητές, ώστε να μην αναπαράγεται η βία.

IMG 20240115 123810
IMG 20240115 123850 BURST3