Απολογισμός πενταήμερης εκδρομής Γ Λυκείου 1ου Γελ Νάουσας στο Βελιγράδι 06-12-23 εώς 10-12-2023

για εισ 1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των τελειόφοιτων του 1ου Λυκείου Νάουσας στο Βελιγράδι και Νόβισαντ από τις 06/12/23  έως τις 10/12/23. Η μεταφορά, η διαμονή, η διατροφή και οι περιηγήσεις μαθητών και συνοδών με τη συνοδεία ξεναγού πραγματοποιήθηκαν με συνέπεια, καλή συνεργασία και υπευθυνότητα από τη μεριά όλων των συνεργαζόμενων μερών.

Ξεναγηθήκαμε στην πόλη του Βελιγραδίου όπου επισκεφθήκαμε το μουσείο Tesla και γνωρίσαμε το έργο και τη σκέψη του διάσημου φυσικού και εφευρέτη του εναλλασσόμενου ρεύματος, το μουσείο γιουγκοσλαβικής ιστορίας και τον τάφο του ηγέτη Τίτο καθώς και το σύγχρονο μουσείο ψευδαισθήσεων. Ανεβήκαμε στο κάστρο Καλεμέγκνταν από όπου θαυμάσαμε το Δούναβη και ήρθαμε σε επαφή με τά «άσπρα ζώα» της Λευκής Πόλης στο ζωολογικό κήπο. Εντυπωσιαστήκαμε από τα χρυσά ψηφιδωτά του Αγίου Σάββα και συνεχίσαμε με την παλιά πόλη Κόσαντσιτς, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο. Πραγματοποιήσαμε επίσης κρουαζιέρα στο Δούναβη από όπου είδαμε την παραποτάμια χλωρίδα και τη φωτισμένη πόλη. Περπατήσαμε στον πεζόδρομο Μιχαήλοβιτς με τα γραφικά καφέ και τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και δειπνήσαμε σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής Σκαντάρλια όπου δοκιμάσαμε τοπικά εδέσματα και ακούσαμε σερβική μουσική.Την τρίτη μέρα ταξιδέψαμε βόρεια στην επαρχία της Βοϊβοντίνας και στην πόλη του Νόβισαντ με το καθολικό μπαρόκ χρώμα. Εκεί είδαμε το κάστρο της, τον καθεδρικό και το δημαρχείο της πόλης.

Επιστρέψαμε με ασφάλεια μετά από όλους τους τυπικούς ελέγχους στα σύνορα και ελπίζουμε οι μαθητές μας να θυμούνται με χαρά και ικανοποίηση την εκδρομή τους ως τελειόφοιτοι. Προσπαθήσαμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο όσον αφορά την εμπειρία του ταξιδιού, τη γνωριμία με τη γειτονική μας χώρα, τη συνεργασία μας ως ομάδα, τη συνέπεια στα ωράρια μετακίνησης, τις διαδικασίες μετακίνησης και διαμονής στο εξωτερικό, τις ομαδικές συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων, την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη πλευρά της σχέσης καθηγητών-μαθητών. Ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν πολλά ταξίδια!

1703019356573
1703019491315
1703019426316