44η συνδιάσκεψη Ευρωκοινοβουλίου Νέων

eu modern

Το 1ο ΓΕΛ Νάουσας συμμετείχε στην 44η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε από τις 16 – 19 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.  Στη φετινή διοργάνωση, εκπροσώπησαν το 1ο Λύκειο οι μαθήτριες της Β’ τάξης, Μπαβέλη Βίβιαν και Μαλιάσα Φαίδρα. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος είναι η κα Μυτιληναίου Αργυρή.                                                              
            Οι μαθήτριές μας συμμετείχαν στις επιτροπές με άλλους μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, όπου μελέτησαν θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι τετραήμερες εργασίες της φετινής Συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκαν στην Αποθήκη Δ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και στο κτήριο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) προσφέρει σε νέους από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων νέων, ενώ έρχονται σε επαφή με κρίσιμα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας. Σε διεθνές επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων συγκαλεί τρεις Διεθνείς Συνόδους το χρόνο, φέρνοντας κοντά κάθε φορά περισσότερους από 250 νέους από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο των δύο ετήσιων Εθνικών Συνδιασκέψεων που διοργανώνει, το Ε.Κ.Ν.Ε., επιλέγονται οι  μαθητές που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις ερχόμενες Διεθνείς. Συνόδους. Αυτή τη φορά, από τους 120
συμμετέχοντες επιλέγονται οι πέντε μαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 98η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα στο Τρόμσο της Νορβηγίας την άνοιξη του 2023.

Εικόνα που περιέχει άτομο, εσωτερικό, τοίχος, οροφή

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει κείμενο, φλιτζάνι, εσωτερικό, ποτό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, τοίχος, άτομο, οροφή

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα